19
zo, sept

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0475 Roermond Maatschappij & Politiek – Afgelopen donderdag, tijdens de vergadering van de gezamenlijke commissies, waarbij slechts één vertegenwoordiger per fractie aanwezig mocht zijn vanwege de coronacrisis, meldde burgemeester Rianne Donders voor een tweede termijn te willen gaan. Zij had deze mededeling al veel eerder willen doen, maar de corona-ellende stak daar steeds een stokje voor.  

Voorafgaand aan deze annonce waren natuurlijk het college en gouverneur Theo Bovens op de hoogte gesteld waarna de gouverneur de andere raadsleden over dit besluit informeerde. Voordat Rianne Donders in 2015 de eerste Roermondse burger werd, was zij reeds burgemeester van de Brabantse fusiegemeente Geldrop-Mierlo.

Vertrouwenscommissie
Het is niet zo maar even een ‘piece of cake’ als een zittende burgemeester te kennen heeft gegeven graag in aanmerking te willen komen voor een vervolgtermijn. Daar komt nog wel het een en ander bij kijken.
Allereerst moet er uit de leden van de Raad een vertrouwenscommissie worden samengesteld die, gebaseerd op het tot op heden functioneren van de burgemeester en op basis van diverse functioneringsgesprekken, een aanbeveling voor herbenoeming opstelt voor gouverneur Bovens.

Leden van de in 2016 ingestelde functionerings- cq vertrouwenscommissie bestaan uit Dirk Franssen namens de LVR, Wim Maassen (GroenLinks), Marij Cox (CDA), Ger Julicher (DS), Leon Coenen (SPR) en Vincent Zwijnenberg (VVD).

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.